Zupa szparagowa

Kategoria: Zupa

Szparagi to jedno z wykwintnych warzyw, które mają nie tylko ciekawy smak, ale również efektownie się prezentują. Wyczaruj zupę szparagową razem z naszym łatwym przepisem.

Czas gotowania: 25 min Czas przygotowania: 15 min
340 kalorii
4 porcje
Zupa szparagowa

    Składniki:

  • 500 g szparagów
  • pęczek pietruszki
  • 200 ml śmietany
  • jajko
  • pieprz
  • sól

    Przygotowanie

  • Szparagi umyj, włóż do garnka z wodą. Gotuj około 15 minut, aż zmiękną.
  • Odcedź szparagi i przetrzyj je na tarce. Dodaj pokrojony pęczek pietruszki.
  • Do mieszaniny dodaj wodę, w której gotowane były szparagi, wlej śmietanę z roztrzepanym jajkiem.
  • Całość gotuj jeszcze około 5 minut, przypraw pieprzem i solą do smaku.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe