Zupa pomidorowa

Kategoria: Zupa

Zupa pomidorowa to również bardzo popularne danie kuchni polskiej. Można podawać ją z makaronem i ryżem. Jest prosta w przygotowaniu i niedroga. Z naszym przepisem wykonasz ją bez trudu.

Czas gotowania: 50 min Czas przygotowania: 10 min
320 kalorii
6 porcji
Zupa pomidorowa

    Składniki:

  • 2 podudzia kurczaka
  • 2 korzenie pietruszki
  • 4 marchewki
  • kawałek selera
  • cebula
  • koncentrat pomidorowy
  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • średniej wielkości cebula
  • łyżka mąki pszennej
  • liść laurowy
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • sól i pieprz

    Przygotowanie

  • Udka umyj, zalej 6 szklankami wody, dodaj ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj około pół godziny.
  • Warzywa umyj i obierz. Pokrój na kawałki i dodaj do garnka z mięsem. Dodaj do zupy koncentrat pomidorowy.
  • Gotuj do miękkości warzyw i dopraw pieprzem i solą.
  • W kubeczku wymieszaj śmietanę z mąką i wlej do wrzącej zupy. Podawaj pomidorową z zieloną natką pietruszki do dekoracji.
Podziel się przepisem na zupą pomidorową ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe