Zupa ogórkowa

Kategoria: Zupa

Zupa ogórkowa idealnie smakuje w towarzystwie ryżu i koperku. Z naszym przepisem przygotujesz ją w parę chwil. Doskonale sprawdzą się zarówno świeże ogórki, jak i te z przetworów.

Czas gotowania: 15 min Czas przygotowania: 10 min
154 kalorii
8 porcji
Zupa ogórkowa

    Składniki:

  • pół kilograma ogórków gruntowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 100 g serka topionego śmietankowego
  • pół pęczka koperku
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany 12%
  • sól i pieprz
  • pęczek koperku

    Przygotowanie

  • Ogórki umyj, obierz i pokrój w plastry.
  • W garnku zagotuj bulion, wrzuć do niego ogórki, czosnek i gotuj na średnim ogniu często mieszając około 20 minut.
  • Dodaj do zupy serek topiony oraz śmietanę. Gotuj jeszcze kilka minut, po czym zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem. Posyp drobno pokrojonym koperkiem.
Podziel się przepisem na zupę ogórkową ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe