Zupa Krem z dyni

Kategoria: Zupa

Dynia to bardzo popularny składnik zup, zwłaszcza w miesiącu październiku. Na pewno kojarzymy je z Halloween. Z naszym przepisem ugotujesz wspaniałą zupę dyniową, którą uraczysz swoich gości w jesiennej atmosferze.

Czas gotowania: 20 min Czas przygotowania: 10 min
280 kalorii
4 porcje
Zupa Krem z dyni

    Składniki:

  • dynia o wadze ok 1 kilograma
  • kawałek imbiru
  • litr bulionu
  • sok z połowy cytryny
  • mała cebula
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

  • Dynię umyj, przekrój na pół, oczyść z pestek i włókien. Następnie pokrój ją w kostkę. Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę.
  • Przełóż warzywa do garnka, zalej bulionem i zagotuj. Gotuj aż do miękkości, dolej sok z cytryny i starty imbir. Dopraw pieprzem i solą.
  • Zblenduj na gładką masę a następnie lekko zagotuj. Zupa krem jest gotowa. Możesz ją podać z grzankami.
Podziel się przepisem na krem z dyni ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe