Bulion wegetariański

Kategoria: Zupa

Z naszym przepisem przygotujesz fantastyczny bulion wegetariański. Doskonale komponuje się z makaronem oraz ryżem, sprawdzi się jako alternatywa dla rosołu z zawartością mięsa. Postaw na klasyczną zupę w wegetariańskim wydaniu.

Czas gotowania: 60 min Czas przygotowania: 20 min
240 kalorii
6 porcji
Bulion wegetariański

    Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • litr wody
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • papryka
  • seler
  • por
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek korzenia imbiru
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól

    Przygotowanie

  • Warzywa korzeniowe umyj, odetnij niepotrzebne części i pokrój je na małe kawałki.
  • Do dużego garnka wlej litr wody, dodaj ziele angielskie i liść laurowy oraz korzeń imbiru. Kolejno dodaj warzywa.
  • Gotuj zupę na średnim gazie, co jakiś czas mieszając przez około godzinę
  • Pod koniec gotowania zamieszaj, dodaj oliwę. Pokrój natkę pietruszki i wsyp do zupy. Podawaj z makaronem lub ryżem.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe