Sos guacamole

Kategoria: Sos

Sos Guacamole to delikatny przysmak rodem z kuchni Meksykańskiej. Zachwyca swoim zielonym kolorem oraz delikatnym smakiem awokado. W dodatku jest bardzo łatwy do przygotowania i nie zajmuje dużo czasu. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, tortilli oraz przekąsek takich jak nachosy oraz chipsy.

Sos guacamole
Czas gotowania: 10 min Czas przygotowania: 10 min
100 kalorii
6 porcje
Podziel się przepisem na sos guacamole ze znajomymi

Składniki:

  • 4 dojrzałe awokado
  • 2 pomidory
  • Mała cebula
  • Pół cytryny
  • Świeża natka kolendry
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  • Awokado należy obrać, pokroić na połówki i podzielić miąższ na kawałeczki. Następnie pryskamy sokiem z cytryny.
  • Pomidory należy obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy na kawałki. Natkę kolendrę siekamy.
  • Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Podajemy w porcelanowej misce po schłodzeniu. Nasz sos Guacamole jest gotowy!
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Łatwy sos barbecue

Sos Barbecue

herbata z imbirem cytryną i miodem

Herbata z Imbirem

Parowki w Cieście

Parowki w Cieście

Grzanki domowej roboty

Grzanki

sos do pizzy

Sos Do Pizzy

ciasteczka z kawałkami czekolady

Ciasteczka z Kawałkami Czekolady

Inne przepisy kulinarne:

ciasto kakaowo żurawinowe

Ciasto Kakaowo-żurawinowe

Ryż Po Chińsku

Ryż Po Chińsku

sałatka turecka na ciepło

Sałatka Turecka

sałatka z pieczonej papryki

Sałatka Z Pieczonej Papryki

Sałatka z wędzonym łososiem

Sałatka Z Łososiem

skrzydełka po indyjsku

Skrzydełka Po Indyjsku

sos orientalny

sos orientalny

Indyk w ziołach

Indyk W Ziołach

salatka z brokułow z cytryną i chili

Sałatka z Brokułów