Sos chrzanowy z koperkiem

Kategoria: Sos

Sos chrzanowy z koperkiem to prosty dodatek do dań, którego nie może zabraknąć w Twojej kuchni. Idealnie sprawdzi się na ciepło, jako dodatek do smażonych i pieczonych mięs. Można go używać również na zimno – doskonale skomponuje się ze smakiem wędlin oraz kiełbasy czy kabanosów. Idealnie uzupełni smakiem także kanapki czy koreczki na imprezę – domówkę.

Czas gotowania: 10 min Czas przygotowania: 10 min
150 kalorii
4 porcje
Sos chrzanowy z koperkiem
Podziel się przepisem na Sos chrzanowy z koperkiem ze znajomymi

Składniki:

  • Pokrojona cebula
  • Ząbek posiekanego czosnku
  • 6 łyżek oleju roślinnego
  • 6 łyżek wody
  • Pokrojony pęczek koperku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki chrzanu tartego
  • Pieprz i sól

Przygotowanie:

  • Cebulę oraz czosnek smażymy na oleju.
  • Do całości dodajemy 2 łyżki mąki pszennej dobrze mieszając, aby nie pojawiły się grudki. Dodajemy wodę, sól oraz pieprz. Mieszamy.
  • Następnie dodajemy chrzan i dokładnie mieszamy.
  • Wykładamy sos do pojemniczka i posypujemy koperkiem. Nasz sos chrzanowy jest już gotowy.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Łatwy sos barbecue

Sos Barbecue

herbata z imbirem cytryną i miodem

Herbata z Imbirem

Parowki w Cieście

Parowki w Cieście

Grzanki domowej roboty

Grzanki

sos do pizzy

Sos Do Pizzy

ciasteczka z kawałkami czekolady

Ciasteczka z Kawałkami Czekolady

Inne przepisy kulinarne:

ciasto kakaowo żurawinowe

Ciasto Kakaowo-żurawinowe

#

Ryż Po Chińsku

sałatka turecka na ciepło

Sałatka Turecka

sałatka z pieczonej papryki

Sałatka Z Pieczonej Papryki

Sałatka z wędzonym łososiem

Sałatka Z Łososiem

skrzydełka po indyjsku

Skrzydełka Po Indyjsku

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

sos orientalny

sos orientalny