Francuski sos zapiekany to idealny dodatek do ryb oraz dań z owoców morza. Z naszym przepisem w łatwy sposób wyczarujesz ten pyszny sos.
Czas gotowania: 10 min
Czas przygotowania: 15 min
200 kalorii
4 porcje
Składniki:
100 ml śmietany
150 g żółtego sera
łyżeczka oliwy z oliwek
cebula
pęczek szczypiorku
sól
pieprz
Przygotowanie
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno posiekaj.
Cebulę pokrój na drobne kawałki. Rozgrzej oliwę z oliwek i smaż do czasu jej zarumienienia.
W garnku podgrzej śmietanę z serem, gotuj do czasu roztopienia sera. Dodaj cebulę oraz szczypiorek. Przypraw solą i pieprzem.
Następnie przelej do naczynia żaroodopornego i piecz w piekarniku około 10 minut, aż ser się zarumieni. Zamieszaj. Możesz dodać sosu do Twoich ulubionych owoców morza lub ryb.