Francuski sos zapiekany

Kategoria: Sos

Francuski sos zapiekany to idealny dodatek do ryb oraz dań z owoców morza. Z naszym przepisem w łatwy sposób wyczarujesz ten pyszny sos.

Czas gotowania: 10 min Czas przygotowania: 15 min
200 kalorii
4 porcje
Francuski sos zapiekany

    Składniki:

  • 100 ml śmietany
  • 150 g żółtego sera
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • cebula
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie

  • Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Szczypiorek drobno posiekaj.
  • Cebulę pokrój na drobne kawałki. Rozgrzej oliwę z oliwek i smaż do czasu jej zarumienienia.
  • W garnku podgrzej śmietanę z serem, gotuj do czasu roztopienia sera. Dodaj cebulę oraz szczypiorek. Przypraw solą i pieprzem.
  • Następnie przelej do naczynia żaroodopornego i piecz w piekarniku około 10 minut, aż ser się zarumieni. Zamieszaj. Możesz dodać sosu do Twoich ulubionych owoców morza lub ryb.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe