Zielona sałatka z warzyw

Kategoria: Sałatka

Zielona sałatka z warzyw to idealny przepis do wykorzystania, gdy masz niewiele czasu na przygotowanie obiadu. Idealnie komponuje się z wszystkimi rodzajami mięs. Nadaje się również jako samodzielna przekąska – na lunch lub jako drugie śniadanie do pracy. Jej przygotowanie rano zajmuje zaledwie kilka minut. Ten przepis jest również odpowiedni dla wegan i wegetarian, oraz osób na diecie.

Zielona sałatka z warzyw
Czas gotowania: 5 min Czas przygotowania: 10 min
220 kalorii
4 porcje
Podziel się przepisem na sałatkę ze znajomymi

Składniki:

  • Sałata lodowa pokrojona w paski
  • Ugotowana marchewka
  • Natka pietruszki
  • Pieprz
  • Sól
  • Zielony ogórek świeży
  • Łyżka soku z cytryny
  • 4 Łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  • Na dnie dużej miski układamy sałatę lodową. Dodajemy ugotowaną marchewkę pokrojoną w cienkie plastry oraz ogórek świeży. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • W naczyniu do oliwy z oliwek dodajemy sok z cytryny, pieprz, sól oraz pokrojoną natkę z pietruszki. Wszystko mieszamy.
  • Sałatkę polewamy sosem oraz mieszamy całość. Nasza zdrowa sałatka jest już gotowa.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

poledwiczki z zielonym pieprzem

Polędwiczki

kotlet schabowy z rusztu

Kotlet Schabowy

owocowe ptasie mleczko

Ptasie Mleczko

cytrynowy mus z kaszy mannej

Mus z Kaszy Mannej

domowe ciasto porzeczkowe

Ciasto Porzeczkowe

sos cebulowy

Sos Cebulowy

Sprawdż też: Szybki, prosty i tani przepis na krążki cebulowe.

Inne przepisy kulinarne:

paryskie makaronki

Paryskie Makaronki

sos guacamole

Sos Guacamole

sos pikantny

Sos Pikantny

surowka ogorkowo-cebulowa

Surówka ogorkowo-cebulowa

szynka zapiekana z makaronem

Szynka zapiekana z makaronem

domowa tortilla

Domowa Tortilla

tort cytrusowy

Tort Cytrusowy

pomaranczowa babka

Pomarańczowa Babka

jesienna sałatka z pieczoną dynią

Jesienna sałatka z pieczoną dynią