Surówka z młodej kapusty"

Kategoria: Sałatka

Surówka z młodej kapusty jest bardzo prosta w przygotowaniu. Doskonale komponuje się z większością dań mięsnych np. z kotletem schabowym, sznyclami czy zrazami.

Czas gotowania: 00 min Czas przygotowania: 10 min
270 kalorii
4 porcji
Surówka z młodej kapusty

    Składniki:

  • pół główki młodej kapusty
  • jabłko
  • pół cebuli
  • 2 ogórki kiszone
  • 5 łyżek oleju
  • pół pęczka koperku
  • sól, pieprz

    Przygotowanie

  • Kapustę poszatkuj na drobne części.
  • Jabłko i ogórki zetrzyj na tarce. Posiekaj koperek. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
  • Do miski dodaj kapustę, a kolejno ogórki i jabłko, cebulę. Posyp koperkiem. Wlej olej, dopraw pieprzem i solą.
  • Wymieszaj starannie surówkę i włóż na kilka minut do lodówki przed podaniem.
Podziel się przepisem na surówkę z młodej kapusty ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe