Surówka z kapusty pekińskiej

Kategoria: Sałatka

Surówka z kapusty pekińskiej idealnie nada się jako dodatek do dań obiadowych. Świetnie komponuje się z ziemniakami i frytkami oraz różnego rodzaju mięsem.

Czas gotowania: 0 min Czas przygotowania: 10 min
240 kalorii
4 porcje
Surówka z kapusty pekińskiej

    Składniki:

  • główka kapusty pekińskiej
  • 50 g rodzynek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka kurkumy
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz

    Przygotowanie

  • Kapustę poszatkuj drobno, posól i odstaw na 10 minut. Rodzynki umyj i namocz.
  • Wymieszaj majonez, śmietanę, oliwę, kurkumę, cukier na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.
  • Sos dodaj do kapusty i starannie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw pieprzem i solą.
Podziel się przepisem na surówkę ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Sprawdż też: Szybki, prosty i tani przepis na krążki cebulowe.

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe