Surówka ogórkowo–cebulowa

Kategoria: Surówka

Surówka ogórkowo – cebulowa to ciekawy dodatek do pieczonych mięs, kotleta schabowego lub bitek. Jej delikatny smak dobrze komponuje się z wszelkimi daniami obiadowymi, jest to doskonała alternatywa dla popularnej mizerii. Wprowadzi powiew świeżości do twojej kuchni!

Surówka ogórkowo–cebulowa
Czas gotowania: 10 min Czas przygotowania: 10 min
200 kalorii
6 porcje
Podziel się przepisem na surówkę ze znajomymi

Składniki:

  • 500 g ogórków
  • 50 g cebuli
  • Pokrojony koperek
  • 100 g śmietany
  • Sól
  • Cukier
  • Sok z cytryny

Przygotowanie:

  • Pokrojone w krążki ogórki należy polać sokiem cytrynowym.
  • Do ogórków dodać cebulę pociętą w krążki oraz szczypiorek.
  • Całość zmieszać z śmietaną, doprawić solą i cukrem. Nasza surówka ogórkowo – cebulowa jest gotowa.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

amerykańskie naleśniki

Amerykańskie Naleśniki

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Skrzydelka z kurczaka na ostro

Skrzydelka z Kurczaka

Inne przepisy kulinarne:

Pieczone Ziemniaki

Pieczone Ziemniaki

zdrowy sos czosnkowy

Sos Czosnkowy

sos pesto domowej roboty

Sos Pesto

sałatka cezar

Sałatka Cezar

salatka grecka

Salatka Grecka

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe

Paluszki Serowe

Paluszki Serowe