Sałatka Jajeczna

Kategoria: Sałatka

Pyszny przepis na pyszną sałatkę jajeczną. Idealnie smakuje z kanapkami. Oto nasz prosty sposób na przygotowanie sałatki jajecznej.

Czas gotowania: 30 min Czas przygotowania: 5 min
330 kalorii
5 porcje
sałatka jajeczna z warzywami
Podziel się przepisem na sałatkę jajeczną ze znajomymi

Składniki na sałatkę jajeczną:

  • Sól dla smaku
  • pieprz do smaku
  • Pęczek świeżego szczypiorku
  • 10 jajek
  • ½ szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka papryki w proszku

Przygotowanie sałatki:

    Gotowanie jajek:
  • Umieść jajka w garnku i przykryj je zimną wodą o 3cm. Przykryj patelnię pokrywką i zagotuj wodę na średnim ogniu. Po zagotowaniu wody ustaw zegar na żądany czas.
  • Gotować przez około 6 minut na średnim ogniu w przypadku jajka na twardo.
  • Jajka ugotować w zimnej wodzie i ostudzić.
  • Przyrzadzenie sałatki:
  • Obierz jajka i posiekaj lub pokrój na małe kawałki. Umieść pokrojone jajka w misce.
  • Posiekaj szczypiorek i dodaj do tej samej miski. Dopraw solą, pieprzem i papryką w proszku. Na koniec dodaj majonez i zamieszaj. Twoja szybka i łatwa sałatka jajeczna jest gotowa do posmarowania kanapek.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

amerykańskie naleśniki

Amerykańskie Naleśniki

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Skrzydelka z kurczaka na ostro

Skrzydelka z Kurczaka

Inne przepisy kulinarne:

Łatwy sos barbecue

Sos Barbecue

herbata z imbirem cytryną i miodem

Herbata z Imbirem

Parowki w Cieście

Parowki w Cieście

Pieczone Ziemniaki

Pieczone Ziemniaki

zdrowy sos czosnkowy

Sos Czosnkowy

sos pesto domowej roboty

Sos Pesto

sałatka cezar

Sałatka Cezar

salatka grecka

Salatka Grecka

risotto z grzybami

Risotto z grzybami