Ryba w klasycznej panierce

Kategoria: Ryby i owoce morza

Ryba w klasycznej panierce to doskonały przepis na piątkowy obiad. W tym wydaniu na pewno posmakuje Twoim dzieciom. To danie można podawać z frytkami lub połówkami ziemniaków.

Czas gotowania: 08 min Czas przygotowania: 10 min
440 kalorii
4 porcji
Ryba w klasycznej panierce

    Składniki:

  • 500 g filetów z dorsza
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka masła
  • ząbek czosnku
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie

  • Filety rybne dokładnie osusz papierowymi ręcznikami. Dopraw je solą i pieprzem. Obtocz w mieszance z mąki pszennej i przyprawy curry.
  • Na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy i dodaj pokrojony czosnek, po chwili dołóż filety. Smaż około 4 minut na jednej stronie.
  • Rybę przełóż na ręcznik papierowy, aby ją odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotową potrawę posyp pokrojonym koperkiem.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe