Ravioli z pstrągiem

Kategoria: Ryby i owoce morza

Ravioli to pyszne pierożki o włoskim rodowodzie, ale można przygotować je na tysiące różnych, kreatywnych sposobów. W naszym wydaniu farszem jest pstrąg – jedna z najpopularniejszych polskich ryb rzecznych. Pstrąg i jego delikatny smak ma w Polsce bardzo wielu wielbicieli – dołącz do nich, przygotowując w swoim domu te pyszne pierożki. Doskonale komponują się posypane koperkiem lub polane delikatnym jogurtem.

Czas gotowania: 5 min Czas przygotowania: 30 min
270 kalorii
3 porcje
Ravioli z pstrągiem
Podziel się przepisem na ravioli z pstrągiem ze znajomymi

    Składniki na ravioli z pstrągiem:

  • 250g mąki
  • 250g ziemniaków ugotowanych puree
  • 60g masła
  • Jajko
  • Sól
  • Pieprz
  • 200g filetu z pstrąga
  • Sok z cytryny
  • Posiekany koperek
  • Masło

    Przygotowanie

  • Z mąki i ugotowanych ziemniaków, masła, jajka tworzymy ciasto, mocno je zagniatając. Wkładamy do lodówki na pół godziny.
  • Filet rybny siekamy, kropimy go sokiem z cytryny a następnie lekko dusimy na maśle. Studzimy i przyprawiamy.
  • Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 5 milimetrów. Wykrajamy kawałki szklanką. Do każdego dodajemy farsz i zalepiamy.
  • Pierogi gotujemy około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnię w osolonej wodzie. Nasze ravioli z pstrągiem są już gotowe.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe