Mus z pstrąga z galaretką pomidorową

Kategoria: Ryby i owoce morza

Jeśli spodziewasz się gości w wieczorowej porze, przygotuj mus z pstrąga z galaretką pomidorową. To genialna alternatywa dla prostych galaretek rybnych. Doskonale komponuje się z pieczywem.

Czas gotowania: 0 min Czas przygotowania: 15 min
280 kalorii
8 porcji
Mus z pstrąga z galaretką pomidorową

    Składniki:

  • 300 g fileta z pstrąga
  • 100 g chudego sera
  • pęczek szczypiorku
  • 2 pomidory
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • łyżka pieprzu ziołowego
  • łyżka czosnku sypkiego
  • sól

    Przygotowanie

  • Rybę ugotuj w osolonej wodzie. Osącz, usuń ości i zmiksuj z serem, czosnkiem i pieprzem ziołowym.
  • 3 łyżeczki żelatyny rozpuść w 5 łyżkach gorącej wody. Żelatynę i pokrojony szczypior dodaj do zmiksowanej ryby i dopraw solą. Masę odstaw do lodówki.
  • Sparz pomidory i zdejmij skórkę, zmiksuj. Pozostałą żelatynę rozpuść w 4 łyżkach gorącej wody, dodaj do pomidorów i dopraw solą. Pomidory wylej na tężejący mus. Gdy zastygnie, pokrój w plastry i podawaj na liściu sałaty.
Podziel się przepisem na mus ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe