Filet śledziowy w sosie tatarskim

Kategoria: Ryby i owoce morza

Filety śledziowe w sosie tatarskim to smaczna przekąska na zimno. Doskonała na rodzinne przyjęcia i inne imprezy towarzyskie np. sylwestra. Z naszym przepisem przygotujesz je w kilka chwil.

Czas gotowania: 00 min Czas przygotowania: 10 min
410 kalorii
4 porcje
Filet śledziowy w sosie tatarskim

    Składniki:

  • 400 g filetów śledziowych
  • 2 ogórki kiszone
  • kilka marynowanych grzybów
  • pół cebuli
  • szczypta natki pietruszki
  • wiązka szczypiorku
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • pół łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie

  • Ogórki kiszone pokrój na drobne kawałki, dodaj grzybki, cebulę, natkę pietruszki. Rozdrobnij wszystko w blenderze.
  • Do gotowej masy dodaj śmietanę, majonez, musztardę, sok z cytryny, a także sól i pieprz. Wszystko starannie zmieszaj.
  • Filety wyłóż na półmisek i polej sosem, udekoruj cząstkami cytryny i posyp natką pietruszki.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe