Dorsz po maltańsku

Kategoria: Ryby i owoce morza

Dorsz po maltańsku to doskonała propozycja dla osób, które uwielbiają aromatyczne potrawy. To danie oczaruje Cię zapachem śródziemnomorskich pomidorów oraz ziół.

Czas gotowania: 20 min Czas przygotowania: 15 min
370 kalorii
2 porcje
Dorsz po maltańsku

    Składniki:

  • 400 g filetów z dorsza
  • 100 g pomidorów koktajlowych
  • 100 g kaparów
  • 50 g oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • dwie łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie

  • Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Obierz ząbki czosnku i je pokrój. Dodaj na patelnię.
  • Kolejno pokrój papryczkę chilli, pomidorki koktajlowe oraz dodaj kapary. Dodaj oliwki. Wymieszaj wszystko na patelni i duś około 10 minut.
  • Dodaj dorsza pokrojonego w paski, skrop go oliwą. Smaż rybę po 5 minut z każdej strony. Na koniec przypraw pieprzem i solą, skrop octem balsamicznym.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe