Włoska pasta kanapkowa

Kategoria: Przekąska

Z czym kojarzą nam się Włochy? Kiedy myślimy o tym pełnym słońca i ciepła kraju, na pewno przychodzi nam na myśl wspaniała włoska kuchnia. Włosi to koneserzy dobrego jedzenia, miłośnicy wspólnego spędzania czasu. Italia jest krajem obfitującym w doskonały smak dojrzewających pomidorów oraz pełnych aromatu przypraw. Z naszym przepisem przeniesiesz się tam każdego poranka, kiedy to będziesz smarować kanapkę naszą pastą.

Czas gotowania: 30 min Czas przygotowania: 10 min
180 kalorii
4 porcje
Włoska pasta kanapkowa z pomidorów i twarogu
Podziel się przepisem na włoską pastę kanapkową ze znajomymi

    Składniki:

  • 160g twarogu
  • 100g koncentratu pomidorowego
  • 10 suszonych pomidorów
  • Ząbek czosnku
  • Łyżeczka bazylii
  • Pół łyżeczki ostrej papryki
  • Pół łyżeczki słodkiej papryki
  • Sól
  • Pieprz

    Przygotowanie

  • Suszone pomidory drobno pokroić, a czosnek przecisnąć przez praskę.
  • Dodajemy do miski mocno rozdrobniony twarożek oraz koncentrat z pomidorów. Dodajemy bazylię, paprykę, sól i pieprz.
  • Wszystko dokładnie zamieszaj i posyp suszonymi pomidorami. Podawaj z bagietką lub świeżo upieczonym chlebem.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe