Tosty z jajkiem i szparagami

Kategoria: Przekąska

Tosty z jajkiem i szparagami to idealny sposób na ciekawie podane śniadanie. Możesz wykorzystać ten przepis, kiedy nocuje u Ciebie ktoś z rodziny lub przyjaciele – na pewno będą zachwyceni! Szparagi to warzywa pełne witamin, a na dodatek kojarzące się z luksusem. Nadadzą ciekawego charakteru prostemu śniadaniu i sprawią, że będzie to urozmaicony początek dnia.

Tosty z jajkiem i szparagami
Czas gotowania: 10 min Czas przygotowania: 10 min
350 kalorii
4 porcje
Podziel się przepisem na tosty ze znajomymi

Składniki:

  • Pęczek szparagów
  • Kilka kromek chleba tostowego
  • Cztery jajka
  • Odrobina masła
  • Kiełki rzeżuchy
  • Pieprz
  • Sól
  • Majeranek

Przygotowanie:

  • Chleb tostowy podpiekamy w tosterze lub w piekarniku, do czasu aż będzie chrupki.
  • Rozgrzewamy patelnię i roztapiamy odrobinę masła. Robimy sadzone jajko.
  • Szparagi gotujemy około piętnastu minut, po czym dokładnie odsączamy je z wody.
  • Szparagi układamy na posmarowanych masłem tostach, a na nie kładziemy jajko sadzone. Wszystko posypujemy przyprawami oraz dekorujemy kiełkami rzeżuchy. Nasze tosty z jajkiem i szparagami są gotowe do podania. Smacznego!
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

poledwiczki z zielonym pieprzem

Polędwiczki

kotlet schabowy z rusztu

Kotlet Schabowy

owocowe ptasie mleczko

Ptasie Mleczko

cytrynowy mus z kaszy mannej

Mus z Kaszy Mannej

domowe ciasto porzeczkowe

Ciasto Porzeczkowe

sos cebulowy

Sos Cebulowy

Inne przepisy kulinarne:

sos rodzynkowo-miodowy

Sos Rodzynkowo–Miodowy

włoska kanpka z szynką parmeńską

Włoska Kanapka

Frytki Belgijskie

Frytki Belgijskie

Creme Brulee

Creme Brulee

Panna Cotta

Panna Cotta

zawijance z kurczaka w-szynce parmenskiej

Zawijańce z Kurczaka

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

amerykańskie naleśniki

Amerykańskie Naleśniki