Tacos z kurczakiem

Kategoria: Przekąska

Tacos to potrawa kuchni meksykańskiej, które wyśmienicie komponuje się z mielonym mięsem lub smażonym kurczakiem. Można również postawić na inne nadzienie – krewetki, lub wersję wegetariańską – smażone warzywa. Przygotowanie tej przystawki rodem z Meksyku nie zajmie Wam wiele czasu.

Tacos z kurczakiem
Czas gotowania: 10 min Czas przygotowania: 20 min
390 kalorii
4 porcje
Podziel się przepisem na tacos ze znajomymi

Składniki:

  • 2 tortille pszenne
  • 400 g piersi z kurczaka
  • Oliwa z oliwek
  • Papryka czerwona
  • Szczypta papryki chilli
  • 2 pomidory
  • Olej do smażenia
  • Posiekana kolendra
  • Szczypta soli

Przygotowanie:

  • Z tortilli pszennych wycinamy małe okręgi i smarujemy je oliwą z oliwek. Podpiekamy w piekarniku około 5 minut, aby były chrupkie. To będą nasze tacos. Wykładamy je na talerz.
  • Pierś z kurczaka kroimy na paski, a następnie podsmażamy na oleju aż będą rumiane. Dodajemy pokrojoną paprykę i pomidory. Mieszamy oraz smażymy jeszcze kilka minut. Doprawiamy solą oraz posiekaną kolendrą, dodajemy szczyptę papryki chilli.
  • Nadzienie wkładamy równomiernie do taco. Nasze tacos z kurczakiem są gotowe.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Nadziewane Pomidory

Nadziewane Pomidory

Pieczeń Rzymska

Pieczeń Rzymska

Gulasz Węgierski

Gulasz Węgierski

słodkie rogaliki

Słodkie rogaliki

muffinki z wisniami

Muffinki z wiśniami

Wieprzowina w sosie słodko - kwaśnym

Wieprzowina w sosie

Inne przepisy kulinarne:

paryskie makaronki

Paryskie Makaronki

sos guacamole

Sos Guacamole

sos pikantny

Sos Pikantny

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Zielona sałatka z warzyw

Zielona sałatka z warzyw

lody waniliowe

Lody waniliowe