Roladki z bekonu

Kategoria: Przekąska

Roladki wykonane z szynki oraz pieczonego bekonu, to idealny pomysł na efektowną przystawkę. Sprawdzą się jako dodatek na przyjęciach oraz imprezach. Idealnie nadają się na domówki. Nie wymagają zbyt wielu czasu oraz dużych nakładów finansowych. Wewnątrz możemy włożyć ulubione warzywa oraz sosy.

Roladki z bekonu
Czas gotowania: 5 min Czas przygotowania: 10 min
200 kalorii
12 porcje
Podziel się przepisem ze znajomymi

Składniki:

  • 12 plasterków szynki
  • 12 plastrów bekonu
  • Łyżeczka oleju
  • Szczypta pieprzu
  • Oliwki
  • Majonez
  • Cebula

Przygotowanie:

  • Bekon podsmażamy na oleju, i odsączamy. Z szynki robimy roladkę.
  • Cebulę obieramy i kroimy na plasterki.
  • Do roladki wkładamy bekon, cebulę, oliwki oraz majonez. Posypujemy pieprzem dla smaku. Zawijamy roladkę i zabezpieczamy końce wykałaczkami. Nasz przystawka jest gotowa.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Nadziewane Pomidory

Nadziewane Pomidory

Pieczeń Rzymska

Pieczeń Rzymska

Gulasz Węgierski

Gulasz Węgierski

słodkie rogaliki

Słodkie rogaliki

muffinki z wisniami

Muffinki z wiśniami

Wieprzowina w sosie słodko - kwaśnym

Wieprzowina w sosie

Inne przepisy kulinarne:

paryskie makaronki

Paryskie Makaronki

sos guacamole

Sos Guacamole

sos pikantny

Sos Pikantny

Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Zielona sałatka z warzyw

Zielona sałatka z warzyw

lody waniliowe

Lody waniliowe