Pomidorowa pasta do pieczywa

Kategoria: Przekąska

Pomidorowa pasta do pieczywa to prosty przepis na pyszne śniadanie. Wniesie do Twojego życia aromat wprost z Toskanii.

Czas gotowania: 0 min Czas przygotowania: 10 min
200 kalorii
4 porcji
Pomidorowa pasta do pieczywa

    Składniki:

  • 200 g masła
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • pół cebuli
  • szczypta ziół prowansalskich

    Przygotowanie

  • Miękkie masło rozgnieć dłońmi i rozmieszaj w małej miseczce. Dodaj przecier pomidorowy.
  • Zmieszaj wszystko na gładką masę.
  • Dodaj pokrojoną drobno cebulę oraz zioła prowansalskie. Dopraw pieprzem i solą. Starannie zamieszaj.
  • Zawiń w folię spożywczą I uformuj kształt, przechowuj w lodówce. Ten smakołyk idealnie nadaje się do smarowania pieczywa.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe