Pasta do smarowania kanapek

Kategoria: Przekąska

Domowa pasta kanapkowa to idealny pomysł, aby zaangażować dzieci do wspólnego przygotowania posiłków. Pasta z awokado i wędzonym łososiem dobrze sprawdzi się do smarowania chleba, tostów oraz bagietek, zapewniając naturalne i pożywne śniadanie lub kolację. Gotową pastę możesz udekorować kiełkami np. rzeżuchy.

Pasta do smarowania kanapeke
Czas gotowania: 5 min Czas przygotowania: 10 min
220 kalorii
4 porcje
Podziel się przepisem na ze znajomymi

Składniki:

  • Awokado
  • Limonka
  • 100 g wędzonego łososia
  • 4 łyżki naturalnego serka kanapkowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżka świeżo posiekanego koperku

Przygotowanie:

  • Awokado należy obrać i pokroić w części a następnie rozgnieść np. widelcem. Skrapiamy je sokiem z limonki, aby nie straciło swojej barwy i nabrało aromatu.
  • Łososia kroimy w cienkie paski i dodajemy do awokado. Wszystko łączymy z serkiem kanapkowym.
  • Całość dokładnie mieszamy, dodając koperek oraz sól i pieprz. Dekorujemy kiełkami rzeżuchy albo lucerny. Nasza pasta kanapkowa gotowa jest na śniadanie.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

poledwiczki z zielonym pieprzem

Polędwiczki

kotlet schabowy z rusztu

Kotlet Schabowy

owocowe ptasie mleczko

Ptasie Mleczko

cytrynowy mus z kaszy mannej

Mus z Kaszy Mannej

domowe ciasto porzeczkowe

Ciasto Porzeczkowe

sos cebulowy

Sos Cebulowy

Inne przepisy kulinarne:

surowka ogorkowo-cebulowa

Surówka ogorkowo-cebulowa

szynka zapiekana z makaronem

Szynka zapiekana z makaronem

domowa tortilla

Domowa Tortilla

tort cytrusowy

Tort Cytrusowy

pomaranczowa babka

Pomarańczowa Babka

jesienna sałatka z pieczoną dynią

Jesienna sałatka z pieczoną dynią