Panierowany camembert

Kategoria: Przekąska

Ser Camembert to jeden z najpopularniejszych serów pleśniowych, bardzo popularny we Francji. Jest symbolem eleganckich kolacji oraz przekąsek, które można łatwo przygotować. W wielu restauracjach typu fast food znajdziemy jednak małe serki w panierce, które najczęściej podaje się dla smaku z konfiturą żurawinową. Ser w panierce będzie idealnym pomysłem na ciekawe danie np. gdy odwiedzają nas znajomi wegetarianie.

Panierowany camembert
Czas gotowania: 15 min Czas przygotowania: 10 min
400 kalorii
2 porcje
Podziel się przepisem na ze znajomymi

Składniki:

  • 2 sery typu camembert
  • Jajko
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Olej roślinny
  • Pieprz czarny
  • Sól

Przygotowanie:

  • Jajko należy zmieszać z pieprzem i solą.
  • Ser obtaczamy najpierw w jajku, a później w bułce tartej (można zrobić to dwukrotnie).
  • Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy ser po około 8 minut na każdej stronie.
  • Ser odsączamy od nadmiaru tłuszczu. Podajemy z sosem lub konfiturą żurawinową.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

udka po indyjsku

Udka po indyjsku

wloska salatka z parmezanem i serem kozim

Włoska sałatka

panierowane krażki cebulowe

Panierowane krażki cebulowe

gołabki wegetariańskie

Gołabki wegetariańskie

placek drożdżowy

Placek drożdżowy

łatwe ciasto ucierane

Łatwe ciasto ucierane

Inne przepisy kulinarne:

aromatyczna pieczen z wieprzowiny

Pieczeń z wieprzowiny

szynka gotowana

Szynka gotowana

tacos z kurczakiem

Tacos z kurczakiem

aromatyczny kurczak z rożna

Kurczak z rożna

panierowane skrzydelka z kurczaka

Panierowane skrzydełka z kurczaka

kurczak w migdałach

Kurczak w migdałach