Panierowane krążki cebulowe

Kategoria: Przekąska

Panierowane krążki cebulowe to bardzo popularna przystawka w amerykańskich barach. Jeśli gustujesz w szybkiej i prostej kuchni amerykańskiej, będzie to idealny przepis do wypróbowania. Soczyste i chrupiące krążki cebulowe to idealna przekąska do piwa lub zup typu krem. W dodatku ich przygotowanie jest banalnie łatwe i niedrogie.

Panierowane krążki cebulowe
Czas gotowania: 8 min Czas przygotowania: 20 min
250 kalorii
6 porcje
Podziel się przepisem ze znajomymi

Składniki:

  • 2 duże cebule
  • 100 g mąki pszennej
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • Pół szklanki mleka
  • Łyżeczka bułki tartej
  • Jajko
  • Łyżeczka papryki słodkiej
  • Pół łyżeczki czosnku
  • Olej słonecznikowy

Przygotowanie:

  • Cebulę umyć, obrać i pokroić na krążki.
  • W misce robimy ciasto naleśnikowe (mieszamy mąkę, jajko, bułkę tartą, przyprawy i mleko. Delikatnie doprawiamy solą). Odstawiamy na 10 minut.
  • W głębokim garnku rozgrzewamy olej słonecznikowy.
  • Uprzednio zanurzone w cieście krążki smażymy na oleju z dwóch stron, aby były rumiane. Nadmiar tłuszczu odsączamy na np. ręczniku papierowym. Po odsączeniu nasze krążki cebulowe są gotowe do podania.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

amerykańskie naleśniki

Amerykańskie Naleśniki

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

Pizza Margherita

Pizza Margherita

Skrzydelka z kurczaka na ostro

Skrzydelka z Kurczaka

Inne przepisy kulinarne:

Klasyczne Burgery Wołowe

Klasyczne Burgery Wołowe

Ciasto na pizze

Ciasto na Pizze

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ