Nadziewane pomidory

Kategoria: Przekąska

Nadziewane pomidory wniosą trochę lata do Twojej kuchni. Idealnie nadają się jako przystawka albo przekąska, ale także jako warzywny dodatek do mięs pieczonych. Ten aromatyczny przysmak zadowoli podniebienia nawet najbardziej wymagających gości, a nie wymaga wiele czasu na przygotowanie. Jeśli lubisz pikantne dania, możesz doprawi ć nadziewane pomidory papryką chilli.

Nadziewane pomidory
Czas gotowania: 15 min Czas przygotowania: 15 min
320 kalorii
4 porcje
Podziel się przepisem na nadziewane pomidory ze znajomymi

Składniki:

  • 4 duże pomidory
  • Szklanka drobno startego sera
  • Łyżka sera homogenizowanego
  • Cebula
  • Dwie łyżki oleju
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  • Cebulę drobno siekamy. Myjemy pomidory i ścinamy ich wierzch, pozostawiając „czapeczki”. Wydrążamy warzywa, a miąższ przekładamy do miseczki.
  • Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy miąższ z pomidorów i dusimy pod przykryciem około 5 minut.
  • Do warzywnego farszu dodajemy serek homogenizowany i ser żółty. Dodajemy przyprawy.
  • Pomidory napełniamy farszem i zamykamy wierzchnią „czapeczką”. Wkładamy je do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Nasze nadziewane pomidory są już gotowe.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

ciasto kakaowo żurawinowe

Ciasto Kakaowo-żurawinowe

Ryż Po Chińsku

Ryż Po Chińsku

sałatka turecka na ciepło

Sałatka Turecka

sałatka z pieczonej papryki

Sałatka Z Pieczonej Papryki

Sałatka z wędzonym łososiem

Sałatka Z Łososiem

skrzydełka po indyjsku

Skrzydełka Po Indyjsku

Inne przepisy kulinarne:

sos guacamole

Sos Guacamole

sos pikantny

Sos Pikantny

surowka ogorkowo-cebulowa

Surówka ogorkowo-cebulowa

szynka zapiekana z makaronem

Szynka zapiekana z makaronem

domowa tortilla

Domowa Tortilla

tort cytrusowy

Tort Cytrusowy

pomaranczowa babka

Pomarańczowa Babka

jesienna sałatka z pieczoną dynią

Jesienna sałatka z pieczoną dynią