Łosoś pod kołderką z koperku na sosoie chrzanowym

Kategoria: Przekąska

Łosoś to jedna z najsmaczniejszych ryb, która podawana jest w światowej sławy restauracjach. Ryba ta ma piękny, wyrazisty kolor oraz delikatny smak, a także bardzo dobre właściwości zdrowotne – jest pełna zdrowych kwasów Omega. Z naszym przepisem przygotujesz łososia, którego smak został podkreślony wyrazistą nutką chrzanu oraz świeżym koperkiem.

Czas gotowania: 35 min Czas przygotowania: 20 min
280 kalorii
4 porcje
Łosoś pod kołderką z koperku na sosoie chrzanowym
Podziel się przepisem na łososia ze znajomymi

    Składniki:

  • 400g filetu z łososia
  • Garść posiekanego koperku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz
  • Trzy łyżki chrzanu
  • Odrobinę natki pietruszki

    Przygotowanie

  • Łososia myjemy i dzielimy na cztery części. Każdą część osuszamy i obtaczamy w posiekanym koperku. Dociskamy, aby mocno przyległ do ryby.
  • W naczyniu żaroodpornym mieszamy trzy łyżki chrzanu z oliwą z oliwek. Dodajemy sól i pieprz.
  • Wkładamy do środka naczynia rybę oraz polewamy ją tak zrobioną marynatą. Pieczemy około 35 min w 180 stopniach.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe