Za każdym razem, gdy robię sałatkę lub zupę, lubię dodawać grzanki do dań tego typu Moim zdaniem potrawy te smakują o wieeele lepiej z grzankami, zwłaszcza z tymi zrobionymi w domu i jeszcze ciepłymi. Więcej chrupania, więcej satysfakcji, więcej smaku i zabawy! Do tego przepisu dodałam suszoną bazylię i czosnek w proszku, ale możesz użyć przypraw, które chcesz.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 170 stopni C i usuń skórki z nieświeżych kawałków chleba.
W małym garnku roztop masło, odstaw na bok, dodaj suszoną bazylię i czosnek w proszku, sól i wymieszaj.
Posmaruj kromki chleba przygotowanym masłem i pokrój kromki chleba na małe kostki.
Rozłóż kostki chleba na blaszy do pieczenia. Piec w piekarniku przez 15 minut, aż do uzyskania brązowego koloru. Użyj ciepłych lub ochłodź przez chwilę. Grzanki są gotowe do podania z ulubioną sałatką lub innym daniem!