Bułeczki gryczane

Kategoria: Przekąska

Bułeczki gryczane to domowe wypieki bez laktozy i glutenu. Postaw na zdrowe pieczywo w Twoim domu i przygotuj idealne śniadanie.

Czas gotowania: 25 min Czas przygotowania: 15 min
180 kalorii
8 porcji
Bułeczki gryczane

    Składniki:

  • 250 g mąki gryczanej
  • 10 g drożdży
  • 50 ml ciepłego mleka bez laktozy
  • 100 ml ciepłej wody
  • łyżka oliwy
  • szczypta soli

    Przygotowanie

  • Drożdże rozrób z mlekiem I odstaw na 10 minut.
  • Do miski wsyp mąkę, sól, wlej olwię i dodaj drożdże. Wyrób ciasto przez kilka minut, odstaw na godzinę, aby wyrosło.
  • Po godzinie uformuj bułeczki i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw na 15 minut, aby trochę wyrosły.
  • Piecz w 200 stopniach przez około 25 minut.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe