Kompot jabłkowy

Kategoria: Napój

Kompot jabłkowy to napój, który pamiętamy ze szkolnej stołówki, z domu babci czy barów mlecznych. Z naszym przepisem przygotujesz go dla swoich domowników, aby dodać blasku pełnym miłości chwilę.

Czas gotowania: 15 min Czas przygotowania: 5 min
190 kalorii
4 porcji
Kompot jabłkowy

    Składniki:

  • 1 kg jabłek
  • 2 litry wody
  • 4 łyżki cukru
  • łyżka cukru waniliowego
  • łyżka cynamonu

    Przygotowanie

  • Jabłka umyj i pokrój. Wykrój gniazda nasienne i usuń pestki.
  • W dużym garnku zagotuj wodę z cukrem i cukrem waniliowym. Do wrzącej wody wrzuć owoce oraz wsyp cynamon.
  • Gotuj około 15 minut na średnim ogniu. Po tym czasie odstaw z ognia. Podawaj na zimno lub jako letni napój do obiadu.
Podziel się przepisem na kompot jabłkowy ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe