Ajerkoniak

Kategoria: Napój

Ajerkoniak to jeden z popularniejszych likierów, który bardzo często gości na polskich stołach. Z naszym przepisem przygotujesz ten trunek w zaciszu swojego domu, czym zaskoczysz rodzinę oraz znajomych.

Czas gotowania: 0 min Czas przygotowania: 15 min
380 kalorii
8 porcji
ajerkoniak alkohol

    Składniki:

  • 6 żółtek jaj
  • szklanka spirytusu
  • szklanka cukru pudru
  • 300 ml mleka skondensowanego
  • łyżeczka sproszkowanej wanilii

    Przygotowanie

  • Żółtka ubij z cukrem pudrem do czasu utworzenia puszystej masy. Miksuj długo, dodaj wanilię i wlej mleko skondensowane. Ubij do czasu połączenia składników.
  • Powoli wlej spirytus, jednocześnie miksując.
  • Masę przelej do butelki i odstaw w ciemne miejsce. Przechowuj go w lodówce.
Podziel się przepisem na ajerkoniak ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe