Kto nie lubi ugryźć czasem chrupiących, soczystych, pikantnych kawałków skrzydełek z kurczaka z wyjątkowo delikatnym mięsem? Sądzę, że wszyscy czasami potrzebują tego pikantnego uczucia i skoku ciśnienia we krwi. Ten pikantny przepis spełni Twoje oczekiwania, więc na co czekasz? :)
Czas gotowania: 20 min
Czas przygotowania: 15 min
352 kalorii
8 porcji
Podziel się przepisem na skrzydełka z kurczaka ze znajomymi
Umieść sól, pieprz cayenne, paprykę i mąkę w misce i wymieszaj składniki. Posmaruj skrzydełka z kurczaka tą mieszanką, połóż je na talerzu i wstaw do lodówki na godzinę.
Wlej olej do frytkownicy i rozgrzej go do 190-200 stopni. Skrzydełka smaż przez około 15 minut lub do uzyskania złotobrązowego koloru.
W tym czasie możesz przygotować pikantny sos. Aby to zrobić, musisz umieścić trochę czosnku w proszku, masło, gorący sos i pieprz w małej patelni na małym ogniu.
Wymieszaj składniki i pozwól masłu się roztopić. Gotuj miksturę, aż płyn będzie gładki. Umieść skrzydełka z kurczaka na talerzu i polej je przygotowanym ostrym sosem. Smacznego.