Polędwiczki z zielonym pieprzem

Kategoria: Mięso

Polędwiczki z zielonym pieprzem to prosty przepis na ciekawe danie. Oferowane zazwyczaj w restauracjach, dziś może być daniem w Twoim domu, które podbije serca wszystkich domowników. Zielony pieprz dodaje soczystego oraz intensywnego aromatu. To danie idealnie nadaje się jako samodzielna potrawa, ale można ją również podać z zapiekanymi ziemniaczkami lub frytkami. Doskonale komponuje się również z warzywami gotowanymi.

Polędwiczki z zielonym pieprzem
Czas gotowania: 15 min Czas przygotowania: 10 min
410 kalorii
6 porcje
Podziel się przepisem na polędwiczki ze znajomymi

Składniki:

  • 800 g polędwicy wieprzowej w 8 kawałkach
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • Łyżka mielonej kolendry
  • Pół łyżeczki pieprzu czarnego
  • 400 ml śmietany 36%
  • Dwie łyżki marynowanego zielonego pieprzu w zalewie

Przygotowanie:

  • Mięso należy natrzeć olejem wymieszanym z pieprzem czarnym i kolendrą.
  • Mięso obsmażamy na patelni i odłożyć do garnka.
  • Na tej samej patelni należy wrzucić pieprz zielony i wlać śmietanę. Całość lekko gotujemy i mieszamy.
  • Dodajemy mięso i smażymy przez kilkanaście minut do czasu uzyskania rumianego koloru. Nasze polędwiczki z zielonym pieprzem są gotowe.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

sos rodzynkowo–miodowy

Sos Rodzynkowo–Miodowy

włoska kanpka z szynką parmeńską

Włoska Kanapka

Frytki Belgijskie

Frytki Belgijskie

Creme Brulee

Creme Brulee

Panna Cotta

Panna Cotta

zawijance z kurczaka w-szynce parmenskiej

Zawijańce z Kurczaka

Inne przepisy kulinarne:

sos orientalny

sos orientalny

Indyk w ziołach

Indyk W Ziołach

salatka z brokułow z cytryną i chili

Sałatka z Brokułów

salatka warzywna z krewetkami

Sałatka z Krewetkami

sos chrzanowy z koperkiem

Sos Chrzanowy

sos orzechowy

Sos Orzechowy

sałatka cezar

Sałatka Cezar

salatka grecka

Salatka Grecka

risotto z grzybami

Risotto z grzybami