Gulasz węgierski

Kategoria: Mięso

Gulasz to danie kuchni węgierskiej. Zachwyca swoim delikatnym smakiem podkreślonym aromatem papryki. Z naszym przepisem przygotujesz doskonały gulasz węgierski, który sprawdzi się jako główne danie obiadowe. Gulasz ten może również służyć jako baza do przygotowania wyśmienitej zupy gulaszowej.

Gulasz węgierski
Czas gotowania: 40 min Czas przygotowania: 10 min
440 kalorii
4 porcje
Podziel się przepisem na ze znajomymi

Składniki:

  • 400 g wieprzowiny od kości z łopatki
  • Szczypta soli
  • 30 g mąki
  • 40 g oleju
  • 30 g cebuli
  • 300 g kwaszonej kapusty
  • Ząbek czosnku
  • Papryka słodka

Przygotowanie:

  • Mięso należy pokroić na kawałki i delikatnie posolić oraz obtoczyć w mące.
  • Podgrzewamy tłuszcz i delikatnie smażymy mięso, aby się zarumieniło
  • Dodajemy pokrojoną cebulę, ząbek czosnku oraz drobno pokrojoną kapustę i wlewamy odrobinę wody. Wszystko razem dusimy około 40 minut, do czasu aż będzie miękkie. Przyprawiamy słodką papryką.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

surowka ogorkowo-cebulowa

Surówka ogorkowo-cebulowa

szynka zapiekana z makaronem

Szynka zapiekana z makaronem

domowa tortilla

Domowa Tortilla

tort cytrusowy

Tort Cytrusowy

pomaranczowa babka

Pomarańczowa Babka

jesienna sałatka z pieczoną dynią

Jesienna sałatka z pieczoną dynią

Inne przepisy kulinarne:

poledwiczki z zielonym pieprzem

Polędwiczki

kotlet schabowy z rusztu

Kotlet Schabowy

owocowe ptasie mleczko

Ptasie Mleczko

cytrynowy mus z kaszy mannej

Mus z Kaszy Mannej

domowe ciasto porzeczkowe

Ciasto Porzeczkowe

sos cebulowy

Sos Cebulowy

paryskie makaronki

Paryskie Makaronki

sos guacamole

Sos Guacamole

sos pikantny

Sos Pikantny