Kokardki z pesto

Kategoria: Makaron

Kokardki z pesto to prosty sposób na włoskie danie obiadowe. Wystarczy makaron, pesto i odrobina warzyw, aby wyczarować pyszny posiłek dla Twojej rodziny. Gotowe danie możesz wzbogacić świeżą bazylią.

Czas gotowania: 5 min Czas przygotowania: 15 min
154 kalorii
2 porcji
Kokardki z pesto

    Składniki:

  • 150 g makaronu
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • łyżeczka octu balsamicznego
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • pieprz
  • sól

    Przygotowanie

  • Makaron ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
  • Ząbek czosnku obierz i pokrój na mniejsze części. Natkę pietruszki umyj i pokrój drobno.
  • W garnku zmieszaj oliwę, ocet balsamiczny, czosnek, pietruszkę, tarty parmezan, skórkę z cytryny. Użyj do tego celu ręcznego blendera. Na sam koniec dopraw solą i pieprzem.
  • Gorący makaron polej równomiernie świeżo przygotowanym pesto.
Podziel się przepisem ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe