Spaghetti jest popularne na całym świecie. Jego popularność rozprzestrzeniła się we Włochy. Kuchnia włoska jest uwielbiana przez wielu ludzi. Ten cienki i długi makaron z sosem skradł miliony serc. Powszechnie klasyczne spaghetti przygotowywane jest z 2 najważniejszych ziół do tego dania: bazylii i oregano.
Czas gotowania: 80 min
Czas przygotowania: 10 min
415 kalorii
10 porcje
Podziel się przepisem na spaghetti z wieprzowiną ze znajomymi
Pokrój cebulę i zmiel czosnek, a następnie pokrój w kostkę paprykę. Posiekaj zioła, jeśli masz je świeże, a nie suszone. Możesz zostawić kilka liści bazylii do udekorowania potrawy.
Wlej olej do garnka. Podgrzej patelnię na średnim ogniu. Dodaj czerwoną paprykę, mięso wieprzowe, czosnek, cebulę, mieszaj od czasu do czasu. Gotuj, aż warzywa zmiękną.
Dodaj sos pomidorowy, pokrojone w kostkę pomidory i pastę pomidorową. Zmiel pieprz. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj natkę pietruszki, bazylię i oregano.
Doprowadź tą mieszaninę do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj sos przez 30-50 minut. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz dodać trochę wody i ponownie gotować.
Ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedź.
Połóż ugotowane spaghetti na talerzu i polej sosem. Na koniec posyp parmezanem i udekoruj liśćmi bazylii. Smacznego.