Pierwsze pizzerie powstały w XVIII wieku w Neapolu. To proste danie jest uwielbiane przez ludzi na całym świecie i jest znane na całym świecie. Sporządzenie idealnego ciasta na pizzę nie jest łatwe, ale jeśli dokładnie zastosujesz się do tego przepisu, będziesz w stanie zrobić najlepsze ciasto na pizzę, jakie kiedykolwiek zrobiłeś w domu.
Czas gotowania: 25 min
Czas przygotowania: 10 min
415 kalorii
8 porcje
Podziel się przepisem na ciasto na pizze ze znajomymi
Połącz cukier, mąkę, drożdże i sól w dużej misce. Wymieszaj, dodaj olej i ciepłą wodę i mieszaj ponownie przez kilka minut. Przykryj ręcznikiem i odstaw na 1 godzinę jeśli chcesz, aby ciasto się podniosło, ale nie jest to istotne dla cienkiego ciasta.
Rozłóż na dużej patelni do pizzy lub blasze do pieczenia. Góra pizzy zgodnie z życzeniem. Piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut.