Szarlotka

Category: Desery

Jedno z najbardziej powszechnych ciast, które naprawdę szanuję. Ta szarlotka przypomina mi czasy dzieciństwa. Właśnie dlatego jest ono moim ulubionym. Moja babcia zrobiła najlepszą szarlotkę jaką kiedykolwiek jadłam. Ona zainspirowała mnie do podzielenia się tą pyszną szarlotką z innymi ludźmi. Zwłaszcza z ludźmi, którzy lubią ciasta owocowe. Ten przepis jest dość szybki, łatwy do zrobienia i smaczny, więc mam nadzieję, że Ci się spodoba i mam nadzieję, że stanie się on także jednym z twoich ulubionych. :)

Czas gotowania: 1 godzina Czas przygotowania: 20 min
509 kalorii
8 porcji
szarlotka
Podziel się przepisem na szarlotke ze znajomymi

    Składniki na szarlotke:

  • 8 jabłek
  • ½ szklanki masła niesolonego
  • ½ szklanki brązowego cukru
  • ½ szklanki białego cukru
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 łyżki mąki

    Przygotowanie szarlotki

  • Przygotuj piekarnik i podgrzej go do 220 stopni. Roztop masło w garnku, następnie dodaj mąkę i mieszaj do postaci pasty. Dodaj wodę, zmieszaj rodzaje cukru i zagotuj, a następnie gotuj na wolnym ogniu, niezbyt długo w obniżonej temperaturze.
  • Pokrój jabłka w kostkę. Umieść dolne ciasto na patelni, a następnie połóż pokrojone w kostkę jabłka. Przykryj wierzch szarlotki ciastem w kratkę. Polej wierzch mieszaniną z cukru i masła, ale rób to bardzo powoli, aby nie spłynęła.
  • Piec 15 minut w piekarniku i po tym czasie obniżyć temperaturę do 175 stopni i piec przez 35-50 minut, aż jabłka będą miękkie.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

amerykańskie naleśniki

Amerykańskie Naleśniki

sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe