Panna Cotta

Kategoria: Deser

Panna cotta to prawdziwie włoski deser. Jeśli w jesienne dni chcesz wprowadzić klimat słonecznej Italii do swojego domu, ten przepis jest dla Ciebie. W prosty i łatwy sposób możesz wyczarować ten deser o delikatnym smaku i aromacie. Swoją delikatność zawdzięcza zawartości śmietanki. Szybki, prosty i tani przepis na Panna Cotta.

Czas gotowania: 20 min Czas przygotowania: 20 min
300 kalorii
4 porcje
Panna Cotta
Podziel się przepisem na panna cotte ze znajomymi

Składniki:

  • 400 ml świeżej śmietanki
  • 125 ml mleka
  • 8 g żelatyny w listkach
  • 100 g cukru białego

Przygotowanie:

  • Żelatynę moczymy w zimnej wodzie
  • Do rondelka wlewamy śmietanę i mleko, wsypujemy cukier, podgrzewamy na małym ogniu przez 15 minut. Często mieszamy, nie dopuszczamy do wrzenia.
  • Rondel zdejmujemy z gazu i rozpuszczamy żelatynę starannie mieszkając.
  • Mus przekładamy do płaskiej formy i schładzamy przez około 6 godzin. Przybieramy owocami i podajemy. Nasza wyborna panna cotta jest gotowa.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Klasyczne Burgery Wołowe

Klasyczne Burgery Wołowe

Ciasto na pizze

Ciasto na Pizze

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Inne przepisy kulinarne:

sos do pizzy

Sos Do Pizzy

ciasteczka z kawałkami czekolady

Ciasteczka z Kawałkami Czekolady

ciasto kakaowo żurawinowe

Ciasto Kakaowo-żurawinowe

Ryż Po Chińsku

Ryż Po Chińsku

sałatka turecka na ciepło

Sałatka Turecka

sałatka z pieczonej papryki

Sałatka Z Pieczonej Papryki

Sałatka z wędzonym łososiem

Sałatka Z Łososiem

skrzydełka po indyjsku

Skrzydełka Po Indyjsku

sos orientalny

sos orientalny