Jagodowe Babeczki

Kategoria: Deser

Jestem wielkim fanem owoców, zwłaszcza jagód, więc uwielbiam ten rodzaj babeczek. Te małe, smaczne, okrągłe i słodkie rzeczy są tak urocze. Cieszmy się drobnymi rzeczami, ponieważ nawet małe rzeczy mogą nam dać wiele szczęścia. Nie czekaj, po prostu spróbuj!

Czas gotowania: 25 min Czas przygotowania: 15 min
383 kalorii
8 porcje
Jagodowe babeczki
Podziel się przepisem na jagodowe babeczki ze znajomymi

    Składniki na jagodowe babeczki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ szklanki roztopionego masła
  • 1 szklanka świeżych borówek
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 1/3 szklanki mąki
  • 1/3 szklanki oleju
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 1 ¾ szklanki cukru
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1 ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego

    Przygotowanie jagodowych babeczek:

  • Przygotuj piekarnik i podgrzej go do 200 stopni.
  • W średniej misce wymieszaj proszek do pieczenia, 1 ½ szklanki mąki i ¾ szklanki cukru. W drugiej misce wymieszaj mleko, jajko i olej, a następnie wlej to do miski i wymieszaj. Dodaj jagody.
  • Wypełnij formy na babeczki tą mieszanką.
  • Wymieszaj widelcem razem: ekstrakt waniliowy, 1/3 szklanki mąki, ½ szklanki cukru i ¼ szklanki masła, posyp te zmieszane składniki na babeczki.
  • Piec babeczki do złotobrązowego koloru przez około 20-25 minut. Babeczki są gotowe do jedzenia.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Amerykańskie naleśniki

Amerykańskie Naleśniki

Sernik

Sernik

Szarlotka

Szarlotka

sałatka cezar

Sałatka Cezar

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito