Ciasteczka miodowe

Kategoria: Deser

Miód to smakołyk uwielbiany przez Kubusia Puchatka, jednego z najpopularniejszych bohaterów bajek Disneya. Nic dziwnego – jest słodki, a jednocześnie zdrowszy od cukru. Z naszym przepisem wykonasz proste ciasteczka, które mają delikatny, miodowy smak. Tym przysmakiem zaskoczysz nie tylko swoje dzieci, ale również przyjaciół i rodzinę! Szybki, prosty i tani przepis na chleb bananowy ciasteczka miodowe.

Ciasteczka miodowe
Czas gotowania: 30 min Czas przygotowania: 20 min
280 kalorii
8 porcje

Składniki:

  • 250 g mąki
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 g cukru pudru
  • 150 g masła
  • Żółtko jaja
  • 200 g orzechów włoskich
  • 300 g miodu

Przygotowanie:

  • Wszystkie składniki oprócz miodu i orzechów wysyp na blat i zagnieć z nich ciasto. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na kilkanaście minut.
  • Orzechy pokrój na małe części i zmieszaj je z miodem.
  • Posyp blat mąką i rozwałkuj ciasto. Wykrój różne kształty z ciasta lub formuj je w kulki, wszystko zależy od twojej kreatywności. Wierzch ciastem smaruj orzechami z miodem.
  • Nastaw piekarnik na 190 stopni i piecz ciasteczka około 25 – 30 minut, aż będą brązowego koloru.
Podziel się przepisem na ciasteczka miodowe ze znajomymi
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

aromatyczna pieczen z wieprzowiny

Pieczeń z wieprzowiny

szynka gotowana

Szynka gotowana

tacos z kurczakiem

Tacos z kurczakiem

aromatyczny kurczak z rożna

Kurczak z rożna

panierowane skrzydelka z kurczaka

Panierowane skrzydełka z kurczaka

kurczak w migdałach

Kurczak w migdałach

Inne przepisy kulinarne:

udka po indyjsku

Udka po indyjsku

wloska salatka z parmezanem i serem kozim

Włoska sałatka

panierowane krażki cebulowe

Panierowane krażki cebulowe

gołabki wegetariańskie

Gołabki wegetariańskie

placek drożdżowy

Placek drożdżowy

łatwe ciasto ucierane

Łatwe ciasto ucierane