Budyń ryżowy

Kategoria: Deser

Doskonałą alternatywą zwykłego budyniu robionego z torebki, jest wyjątkowy budyń ryżowy. Budyń na bazie ryżu jest doskonałym pomysłem na śniadanie, podwieczorek lub jako drugie śniadanie. Jego delikatny smak doskonale komponuje się ze świeżymi owocami. Podaruj swoim bliskim to co najlepsze.

Czas gotowania: 1 min Czas przygotowania: 20 min
250 kalorii
2 porcje
budyń ryżowy
Podziel się przepisem na budyń ryżowy ze znajomymi

    Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • Szklanka płatków ryżowych
  • 2 łyżeczki miodu
  • Łyżeczka cukru waniliowego
  • Kilka liści mięty

    Przygotowanie

  • W garnku gotujemy mleko i wsypujemy płatki ryżowe. Gotujemy około 3 minut, często mieszając. Na sam koniec gotowania dodajemy cukier waniliowy.
  • Ugotowane płatki miksujemy do gładkiej konsystencji. Mieszamy je razem z miodem.
  • Układamy budyń w salaterkach, dekorując liśćmi mięty.
Autor:

Polecane przepisy przez serwis:

Szarlotka

Szarlotka

Sernik

Sernik

Jagodowe babeczki

Jagodowe Babeczki

sałatka cezar

Sałatka Cezar

risotto z grzybami

Risotto z grzybami

najlatwiejsza lemoniada

Lemoniada

Inne smaczne przepisy kulinarne:

makaron z serem

Makaron z Serem

klasyczne spaghetti z wieprzowina

Spaghetti z Wieprzowiną

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

skrzydełka z kurczaka na ostro

Skrzydełka z Kurczaka

Żeberka z sosem barbecue

Żeberka z sosem BBQ

Kurczak Teriyaki

Kurczak Teriyaki

salatka grecka

Salatka Grecka

klasyczne mojito

Klasyczne Mojito

krazki cebulowe

Krążki Cebulowe